Tökéletes tepertős pogácsa recept nemcsak finom, de rendkívül szórakoztató is az elkészítése. A friss, házi készítésű tészta, a zamatos darált tepertő töltelékkel és a tökéletes fűszerezéssel igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Tökéletes tepertős pogácsa recept nemcsak finom, de rendkívül szórakoztató is az elkészítése. A friss, házi készítésű tészta, a zamatos darált tepertő töltelékkel és a tökéletes fűszerezéssel igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Tökéletes tepertős pogácsa recept nemcsak finom, de rendkívül szórakoztató is az elkészítése. A friss, házi készítésű tészta, a zamatos darált tepertő töltelékkel és a tökéletes fűszerezéssel igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Készíts el egy igazán különleges tepertős pogácsát, amely garantáltan mindenkit elvarázsol majd! Ez a Tökéletes tepertős pogácsa recept nemcsak finom, de rendkívül szórakoztató is az elkészítése. A friss, házi készítésű tészta, a zamatos darált tepertő töltelékkel és a tökéletes fűszerezéssel igazi gasztronómiai élményt nyújt. A tészta könnyed dagasztása, a pihentetés és a többszöri hajtogatás biztosítja, hogy a végeredmény levegős és ropogós legyen. Próbáld ki ezt a receptet a következő családi összejövetelre vagy ünnepi alkalomra, és kápráztasd el vendégeidet egy igazi ínyenc fogással!

Tökéletes tepertős pogácsa recept nemcsak finom, de rendkívül szórakoztató is az elkészítése. A friss, házi készítésű tészta, a zamatos darált tepertő töltelékkel és a tökéletes fűszerezéssel igazi gasztronómiai élményt nyújt.
Tökéletes tepertős pogácsa recept nemcsak finom, de rendkívül szórakoztató is az elkészítése. A friss, házi készítésű tészta, a zamatos darált tepertő töltelékkel és a tökéletes fűszerezéssel igazi gasztronómiai élményt nyújt.

Tökéletes tepertős pogácsa recept hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 darab tojássárgája
  • 2 ek fehérbor (száraz)
  • 2 tk só
  • ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
  • 15 dkg vaj
  • 40 dkg darált tepertő
  • 1 darab tojás a kenéshez

Tökéletes tepertős pogácsa recept elkészítése

A tökéletes tepertős pogácsa elkészítése nemcsak ínycsiklandó eredményt, hanem örömteli főzési élményt is nyújthat, még azok számára is, akik kevésbé jártasak a konyhában. Az elkészítési folyamat első lépéseként kezdj azzal, hogy egy deciliter langyos tejben elkevered a cukrot és az élesztőt. Hagyd ezt pár percig állni, hogy az élesztő szépen aktiválódjon.

Közben készítsd elő a tésztát. Egy nagy tálba szitáld bele az ötven dekagramm lisztet, adj hozzá két teáskanál sót és ízlés szerinti mennyiségű frissen őrölt fekete borsot. A tizenöt dekagramm vajat morzsold el a lisztes keverékben. Ezután öntsd hozzá a két deciliter tejfölt és a két darab tojássárgáját, valamint az előzőleg felfuttatott élesztőt. Kezd el alaposan összegyúrni a hozzávalókat, miközben két evőkanál száraz fehérborral is gazdagíthatod a tésztát. A cél egy lágy, de rugalmas tészta elérése, amit lefedve, meleg helyen egy órán át pihentess.

Amikor a tészta kellően megkelt, helyezd azt egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki egyenletesen. A kinyújtott tésztára egyenletesen oszlasd el a negyven dekagramm darált tepertőt, majd kezdd el hajtogatni a tésztát: először a jobb oldalát hajtsd balra, aztán az alsó részét felülre. Miután ez megvan, csomagold be folpackkal és tedd a hűtőbe harminc percre.

A hűtés után vedd elő a tésztát, és nyújtsd ki körülbelül egy centiméter vastagságúra. A tészta tetejét éles késsel rácsozd be, majd pogácsaszaggató segítségével szaggasd ki a kívánt formákat. A kiszúrt pogácsákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és fedd le őket egy konyharuhával. Hagyd őket így állni további 20-30 percig, hogy még kissé keljenek, majd kenjük le őket felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben süsd őket 15-35 percig, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Az így elkészült pogácsák ropogósak, ízletesek lesznek, tökéletes kísérői lehetnek bármilyen alkalomnak.