Fedezd fel ezt a hagyományokkal teli, tanyasi tepertős pogácsa receptet, ami a régi idők ízeit hozza el a konyhádba.
Fedezd fel ezt a hagyományokkal teli, tanyasi tepertős pogácsa receptet, ami a régi idők ízeit hozza el a konyhádba. A finomliszt, friss tojások és karakteres fehérbor kombinációja egyedülálló tésztát eredményez, mely tökéletes alapot ad a gazdag ízű tepertőnek. A tészta alapos kidolgozása és többszöri hajtogatása biztosítja, hogy a végeredmény leveles és omlós legyen. A kész pogácsákat egy aranyló tojássárgája réteg koronáz meg, mielőtt ropogósra sülnek a forró sütőben. Tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra, legyen szó egy családi ebédről vagy egy baráti összejövetelről.
Tanyasi tepertős pogácsa recept hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 5 cl fehérbor
- 2 dkg élesztő
- 25 dkg tepertő
- só
- tojássárgája a kenéshez